Motor kopen tips

Wil je een motor kopen? Waar moet je dan op letten, zodat je niet een kat in de zak koopt? De website Startersmotor.nl geeft een aantal goede tips voor het kopen van een motor, met duidelijke uitleg erbij.

Motor bekijken

Wat is de staat van onderhoud van de motor? Controleer op roest en of er geen verbuiging of scheuren in het frame zitten. Komt de kilometerstand overeen met de uitstraling van de motor? Bekijk de banden en velgen op hun staat. Bekijk de remmen, staan de remblokken goed bijna tegen het wiel aan? Inspecteer het motorblok; start de motor goed op en loopt deze rustig, en zitten er geen lekkages op? Check ook de ketting en tandwielen, het belangrijkste onderdeel van de motor, want hier komt alle kracht op te staan. Verder dien je nog te kijken naar de vering en de electronica. Tot slot, vergeet niet allereerst het kentekenbewijs en het framenummer te controleren. Dan weet je zeker dat je niet per ongeluk een gestolen motor koopt.

Proefrit

Vraag altijd om een korte proefrit. Alleen dan voel je echt goed of de motor bij je past, en of er niet gekke dingen spelen in de motor of in het chassis. Schakelt de motor soepel, en voelen de remmen krachtig genoeg aan?

Neem de tijd

Je ziet het; het zijn een hele hoop zaken waar je op moet letten. Laat je niet opjagen, jij mag gewoon rustig de motor bekijken. Het is dan ook handig om altijd een bekende of vriend mee te nemen, dan heb je meer rust om de motor in alle rust te bekijken. Alternatief is dat je de motor bij een speciaalzaak, met garantie koopt. Je bent dan al meer verzekerd van een goede motor met zo min mogelijk vervelende verrassingen. Of je laat de motor keuren door een expert. Er zijn experts die aankoopkeuringen doen.

Meer weten? Motorvision heeft nog wat meer gedetailleerde tips die belangrijk zijn bij het beoordelen van een motor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *