Diefstal motor

Hoe kunt u voorkomen dat uw motor wordt gestolen? Een motor blijft een kostbaar object, dat makkelijk kan worden meegenomen door dieven. En het is ondoenlijk om de motor met 10 sloten te verankeren. De Politie heeft gelukkig diverse handige tips hoe je diefstal van je motor kan voorkomen, dan wel de kans erop minimaliseren.

Voorkomen diefstal motor

– Allereerst is belangrijk om uw motor te stallen in een garage of schuur. Hiermee is de motor minder zichtbaar voor dieven. Maar als u in een appartement woont of in de stad, dan is die mogelijkheid er vaak niet.
– Voor de hand liggend, maar het kan altijd beter: Gebruik zeer goede sloten. Deze zijn niet goedkoop. Maar u zult er een hoop plezier van hebben. Neem in elk geval twee (ketting-)sloten waarmee u de motor aan de omgeving verankerd. Zet hiermee uw motor ‘vast aan de grond’, zoals de Politie het formuleert. Zo wordt het potentiĆ«le dieven in elk geval lastig gemaakt om de motor snel even mee te nemen.
– Kies in elk geval voor een startonderbreker in uw motor, en zo mogelijk een alarmsysteem. U kunt ook nog een stap verder gaan, en een voertuigvolgsysteem met GPS in uw motor plaatsen. Zo kan de Politie in geval van diefstal zo snel mogelijk uw motor localiseren en traceren.

Voorkomen diefstal motor

Wilt u meer weten? Vraag hier specifiek naar bij de aanschaf van uw motor, of ga eens langs bij een motorspeciaalzaak. En vraag dit punt ook eens na bij het afsluiten van een motorverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *